×
Meniu

Aniversării a 80-a de la nașterea fondatorului disciplinei „Tumori cap și gât”, Gheorghe Țîbîrnă

🏥La data de 27 februarie 2024, IMSP Institutul Oncologic a găzduit evenimentul dedicate aniversării a 80-a de la nașterea fondatorului disciplinei „Tumori cap și gât”, Gheorghe Țîbîrnă, organizate de IMSP Institutul Oncologic, Societatea Oncologilor, și USMF „Nicolae Testemițanu”. La evenimente au participat medici oncologi, medici hematologi, angajați ai USMF „Nicolae Testemițanu”, reprezentanți ai Academiei de Științe a Moldovei, rude și prieteni ai regretatului Academician.
Conferința a fost deschisă de către Ruslan Baltaga, d.ș.m., conf. univ., director al IMSP Institutul Oncologic. Ulterior, domnul Emil Ceban, d.h.ș.m., prof. univ., m.c. AȘM , rector al USMF „Nicolae Testemițanu”, a prezentat un raport amplu despre activitatea regretatului Academician, evidențiind în special realizările științifice și aspectele educaționale, însoțit de informații despre viața și activitatea Academicianului Gheorghe Țîbîrnă.
🔹Pentru merite deosebite în cercetare și educație, a fost distins cu mai multe distincții de stat: Titlul onorific „Om Emerit” în 2000, Ordinul „Gloria Muncii” în 2004, Medalia „Nicolae Testemițanu” în 2006, laureat al Premiului Național de Stat în 2008, cavaler al „Ordinului Republicii” în 2011.
În cadrul evenimentului, în holul etajului 3 al blocului central al Institutului, la intrarea în secția „Tumori cap și gât”, a fost dezvelită placa comemorativă a regretatului Academician.