×
Meniu

Cabinetul de miniștri a aprobat Planul de Acțiuni pentru perioada anilor 2024-2025, destinat Programului Național de Control al Cancerului pentru anii 2016-2025.

✅Cabinetul de miniștri a aprobat Planul de Acțiuni pentru perioada anilor 2024-2025, destinat Programului Național de Control al Cancerului pentru anii 2016-2025.
🔷Planul de Acțiuni are ca obiectiv principal reducerea mortalității prin cancer cu 7% până în anul 2025 și îmbunătățirea calității vieții pacienților diagnosticați. Prin implementarea acestui program se urmărește reducerea incidenței mai multor tipuri de cancer cu 10% până în 2025, în timp ce rata de depistare precoce a acestei maladii se va spori cu 25%.
🔷Un alt obiectiv crucial este asigurarea accesului la servicii de diagnostic, tratament și îngrijire continuă pentru cel puțin 80% dintre pacienții cu cancer, inclusiv refugiați și migranți, într-un efort de a oferi suport adecvat tuturor celor afectați de această boală. În cadrul programului, se va acorda o atenție deosebită dezvoltării serviciilor paliative și de reabilitare pentru pacienții cu cancer, precum și funcționării eficiente a Registrului Național de Cancer.
✅De asemenea, se va oferi personalului medical instruire specializată în domeniile de diagnostic și tratament al maladiilor oncologice, pentru a asigura o abordare completă și calitativă a îngrijirii pacienților.