×
Meniu

Cel de-al treilea Summit al Primelor Doamne și Domni”, cu participarea delegației Ministerului Sănătății a Republicii Moldova

Pe data de 6 septembrie 2023 la Kiev a avut loc „Cel de-al treilea Summit al Primelor Doamne și Domni”, organizat în Ucraina, la care a participat delegația Ministerului Sănătății a Republicii Moldova (https://ms.gov.md/comunicare/ministra-ala-nemerenco-a-participat-la-reuniunea-ministeriala-privind-parteneriatul-international-in-domeniul-sanatatii/).
Scopul summit-ului este de a promova dialogul și găsi soluții eficiente la provocările umanitare globale, parteneriate, diplomație publică schimb de experiență și implementarea de inițiative comune.
La summit au fost semnate 25 de acorduri interinstituționale dintre Ucraina și instituțiile din țările Europene, dintre care și Memorandumul al Parteneriatului Medical Internațional între Institutul Național de Cancer din Kiev și Institutul Oncologic din Republica Moldova. Memorandumul de colaborare are drept scop promovarea relațiilor bilaterale între instituțiile medicale pentru schimbul de experiență și cele mai bune practici în managementul medical precum și cooperarea în domeniul tehnic și educațional etc.
Dna Ala Nemerenco, Ministra Sănătății și Dl Ruslan Baltaga, director IMSP Institutul Oncologic au discutat cu directorul general al Institutului Național de Cancer din Kiev, Dna Olena Yefimenko și au vizitat departamentele operative, reabilitare fizică, oncohematologie, chimioterapie, etc.
Menționăm că de la declanșarea războiului din Ucraina, IMSP Institutul Oncologic cu suportul partenerilor, acordă asistență medicală pacienților refugiați cu maladii oncologice în volum deplin(https://www.ejcancer.com/article/S0959-8049(23)00241-1/fulltext).