×
Meniu

Conferința națională științifico-practică “Aspecte actuale de diagnostic și tratament a cancerului de prostată”

🔷La 8 decembrie 2023 în cadrul IMSP Institutul Oncologic s-a desfășurat conferința națională științifico-practică “Aspecte actuale de diagnostic și tratament a cancerului de prostată”, organizată de Societatea Oncologilor din Republica Moldova, Societatea Urologilor din Republica Moldova, IMSP Institutul Oncologic și USMF “ Nicolae Testemițanu”, acreditată de către Ministerul Sănătății al Republici Moldova cu 3 puncte de educație medical continuă. La eveniment au participat medici oncologi chirurgi, oncologi urologi, oncologi medicali, oncologi radiologi, urologi, rezidenți și specialiști din alte domenii, antrenați în procesul de diagnosticare a cancerului de prostată.
‼️A fost menționat că în Republica Moldova, cancerul de prostată este situat pe primul loc în structura morbidității oncologice la bărbați, anual fiind depistați și înregistrați la evidență în Registrul Național de Cancer circa 700 pacienți.
🔷Astfel a fost raportat și discutat proiectul Protocolului Clinic Național “Cancerul de prostată”, ediția 2023, care a fost propus pentru etapele următoare de actualizare oficială. Având în vedere faptul, că terapia maladiilor oncologice, în majoritatea cazurilor, inclusiv în cancerul de prostată, este complex și include etapă chirurgicală, tratament specific medicamentos și tratament radioterapic, totodată a fost prezentat și o informație amplă despre tratamentul chimioterapic, hormonal, inclusiv prin aspecte actuale, de perspectivă și un raport despre tratamentul radioterapic al cancerului de prostată.