×
Meniu

Conferința științifico-practică “Abordările actuale în stomoterapie”, găzduită de Institutul Oncologic

Institutul Oncologic este gazda unei conferințe cu tema abordărilor actuale în stomoterapie. Evenimentul este organizat de Fundația ” Hospice Moldova”, având-o ca invitat special pe Maria Ciornaia de la Compania MEDIPAL-ONKO din orașul Moscova, Federația Rusă.

Au fost discutate teme ca: introducerea în stomoterapie, tipurile de stome, cauzele aplicării, regulile de conduită, complicațiile posibile. Specialistul de la Moscova, Maria Ciornaia, a susținut mai multe prelegeri pentru audiență, abordând următoarele teme: Marcajul preoperatoriu al stomei, îngrijirea stomei, evaluarea dimensiunilor și formelor stomelor.

Specialiștii în stomoterapie din Moscova au ca misiune de a ușura viețile oamenilor cu necesități medicale delicate, având ca valori: intimitatea – pentru a înțelege mai bine, aspirația – pentru a schimba, respectul și responsabilitatea – pentru a fi călăuza pacientului. Viziunea este – de a urma standardul global „a auzi și a reacționa”.

Fundația ”Hospice Moldova” a fost prezentată de dl Valerian Isac și stomaterapeutul Olga Svetco.

La conferință au participat specialiști în domeniu și medici și asistente medicale de la Institutul Oncologic și din țară.