×
Meniu

IMSP Institutul Oncologic a fost desemnat câştigătorul concursului de proiecte privind organizarea campaniei de informare a populației despre screeningul colorectal

✅IMSP Institutul Oncologic a fost desemnat câştigătorul concursului de proiecte privind organizarea campaniei de informare a populației despre screeningul colorectal
❗️Această decizie a fost luată de către Comisia specializată de selectare şi evaluare a proiectelor finanţate din mijloacele fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.
✅Proiectul desemnat câștigator are drept obiectiv creșterea la nivel național a numărului de persoane informate asupra factorilor de risc ai cancerului de colon și care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenire, depistare (screening), diagnostic și tratament precoce al acestei afecțiuni.
✅Activitățile proiectului se vor axa pe informarea populației generale cu referire la importanța și necesitatea screening-ului colorectal, modul și criteriile de realizare al acestora, instruirea medicilor de familie/endoscopiști/oncologi din localitățile respective privind modul de realizare a screening-ului.
❗️Proiectul de realizare a campaniei de informare a populației despre screeningul colorectal se va desfășura în perioada aprilie – decembrie 2023.
✅Volumul mijloacelor financiare ce urmează a fi alocate din fondul măsurilor de profilaxie pentru implementarea acestui proiect este de 600,5 mii de lei.