×
Meniu

Inaugurarea a două săli special amenajate pentru medicii rezidenți

Astăzi în cadrul IMSP Institutului Oncologic a fost inaugurat două săli amenajate pentru medicii rezidenți care activează în cadrul instituției. Inaugurarea sălilor special amenajate pentru rezidenții este un pas spre dezvoltarea și îmbunătățirea mediului de lucru a personalului medical. La evenimentul de inaugurare a participat Rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”- profesorul Emil Ceban. 

”Astăzi am întreprins o vizită la Institutul Oncologic, la invitația directorului instituției Ruslan Baltaga, în contextul inaugurării a două săli (vestiare) special amenajate pentru medicii rezidenți care activează aici. Este de apreciat deschiderea și interesul noului manager al instituției pentru crearea condițiilor bune de activitate a tinerilor medici. Acest fapt inspiră încredere și optimism că împreună vom reuși să contribuim la îmbunătățirea mediului de lucru al lucrătorilor medicali și a sistemului național de sănătate, în general.

În același timp, vizita a constituit o bună oportunitate de a comunica și cu membrii catedrelor amplasate în incinta Institutului Oncologic și a-i informa, din prima sursă, că Universitatea intenționează să dezvolte și să reorganizeze, în următorii ani, segmentul clinic, atrăgând în această instituție mai multe catedre, inclusiv Anesteziologie și terapie intensivă, Hematologie, Radiologie, Morfopatologie ș.a. Până la finele acestui an, șefii subdiviziunilor didactice ce vor fi amplasate aici vor elabora un proiect de dezvoltare, astfel ca pentru anul 2023 să fie prevăzut un buget pentru lucrări de reparație, amenajare și dotare cu utilaj modern.
Activitatea clinică este una dintre obiectivele prioritare și vom depune efort maxim pentru a asigura buna funcționare a bazelor clinice universitare.”-  Dl Rector USMF „Nicolae Testemițanu”- profesorul Emil Ceban