×
Meniu

Institutul Oncologic marchează Ziua Internațională a Asistenților Medicali

Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali (International Nurses Day) este celebrată, în întreaga lume, la 12 mai, dată ce marchează şi ziua de naştere a asistentei medicale Florence Nightingale, ceea care a pus bazele moderne ale asistenţei medicale, fondatoarea primei şcoli laice de asistent medical din lume.

Prin noţiunea serviciului de Nursing/ asistent medical, Organizaţia Mondială a Sănătăţii vrea să atragă atenţia asupra acestui serviciu, ca fiind cel mai important în îngrijirea pacienţilor.

O zi este prea puțin pentru a demonstra importanța și noblețea acestei profesii.

Stimați asistenți medicali, profesia dumneavoastră nu este o simplă meserie, ci un scop nobil, o slujbă continua în folosul pacienților, pe care o acceptă doar cei curajoși, care merită toată  aprecierea pentru răbdarea nemărginită, sentimentul de încredere, omenia și dăruirea de sine.

Actualul potențial medical al țării este capabil să răspundă provocărilor profesionale, să reziste greutăților, să inițieze proiecte și activități ce vor perfecționa sistemul sănătății, astfel, oferind populației servicii de calitate corespunzătoare așteptărilor.

Asistenții medicali au fost și rămân a fi apreciați ca o forță reală și foarte importantă, care contribuie plenar la fortificarea sănătății populației prin aportul valoros în promovarea unui mod de viață sănătos, a profilaxiei maladiilor și a asistenței de specialitate.

Omagiul nostru adus acestei profesii nu este deloc întâmplător. Asistenților medicali le revine nobila misiune de a ajuta medicii în tratarea pacienților și de a ușura suferințele acestora, fără de care buna funcționare a oricărui sistem de sănătate ar fi imposibilă. Asistenții medicali sunt acele persoane, care deseori rămân în umbra istoriilor medicale de succes, dar sunt mulțumiți că aportul lor a putut salva vieți.

Dragi colegi, Vă adresăm din suflet calde și sincere urări de sănătate și prosperare, echilibru spiritual, noi succese în realizarea sarcinilor nobile pe tărâmul profesiei dumneavoastre deloc ușoare, care zi de zi Vă oferă motivații pentru performanță și perfecțiune!

Fie ca perseverența și spiritul de sacrificiu să Vă însoțească mereu în alinarea suferințelor pacienților oncologici. Multă sănătate, alături de cei dragi!

Administrația IMSP Institutul Oncologic