×
Meniu

Mulțumire pentru donație

 

În contextul războiului, în cadrul IMSP Institutului Oncologic, în semn de sprijin și solidaritate, pe data de 09.04.2022, s-a realizat o vizită colegială de către Rețeaua de Solidaritate, prezentată de Dna Daniela Boltres și colegii de la Asociația Karuna din Berlin, Germania.

Capacitățile de răspuns al IMSP IO la nercesitățile refugiaților din Ucraina sunt uimitoare, în circumstanțele create. Totuși resursele sunt limitate în ceea ce privește problemele de sănătate a bolnavilor.  Analizând necesitățile medicale în scopul acordării asistenței medicale pacienților refugiați din Ucraina, cu afecțiuni oncologice,  IMSP IO a beneficiat de donații sub formă de 114 cutii soluție fiziologică 0,9% 100ml N2, 45 cutii sol. Sterofundin 500ml N10, 45 cutii Glucose 500ml N10, dar și medicamente. Donațiile au fost recepționate cu succes de la depozitul Ministerului Sănătății.

De asemenea, a fost vizitată instituția, blocul de operație, dar si secția oncologică pediatrică. Astfel, s-a îndeplinit țelul vizitei.

Pe această cale, întreaga echipă a IMSP Institului Oncologic aduce mulțumiri Rețelei de Solidaritate și Asociației Karuna, de la Berlin pentru sprijinul acordat și mizăm în continuare pe o colaborare fructuoasă și schimb de experiență bilateral valoros.

Fotograf – SOPHIE REUTER