×
Meniu

O șansă la viață cu fiecare picătură de sânge donată. Lunar de promovare și recrutare a populației la donarea de sânge voluntară

În  perioada  25 mai – 30 iunie 2022,  în Republica Moldova se desfășoară Lunarul de promovare și recrutare a populației la donarea de sânge voluntară și sistematică în contextual Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge cu genericul „Donarea de sânge – act de solidaritate. Donează sânge, salvează vieți!”.  IMSP Institutul Oncologic salută ideea organizării acestui eveniment și participă cu acțiuni concrete la desfășurarea Lunarului și celebrarea Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge – 14 iunie.

Terapia hemotransfuzională este foarte importantă în tratamentul maladiilor oncologice, în special a celor hematologice atât la maturi, cât și la copii. Utilizarea componentelor sangvine sunt vitale pentru a prelungi viața bolnavilor oncologici.

O transfuzie de sânge înseamnă pentru un pacient bolnav o speranță pentru ziua de mâine, iar o picătură de sânge îi este necesară pentru tratament și îi salvează viața!

Mesajul evenimentului este de a îndemna populația să doneze voluntar sânge, contribuind astfel la dăruirea de viaţă,  amintind că mulți pacienți ce suferă de maladii oncologice și hematologice au nevoie de intervenții chirurgicale, dar care sunt inevitabile fără transfuzii de sânge.

Mai mult, pentru cei care susțin acțiunea dată,  DONÂND SÂNGE, nu doar pentru pacienții oncologici, dar pentru toți cei aflați în suferință,  aduceți un aport considerabil pentru o societate mai sănătoasă.

IMSP Institutul  Oncologic își asumă şi misiunea de a informa populaţia cu privire la importanţa existenţei unei rezerve de sânge în spitalele din țara noastră, cât şi de a-i conştientiza şi sensibiliza pe cetățeni  asupra actului de donare de sânge. Este necesar să se înţeleagă că acest produs biologic nu are un preţ, iar dăruirea lui (prin actul donării) vine în sprijinul sistemului medical, în vederea salvării multor vieţi omeneşti.

Donează sânge şi arată că oricine se poate schimba din necunoscut în salvator!

Sângele este medicamentul cel mai ieftin, dar care este de nepreţuit în lupta cu secundele! Arată că iubeşti şi preţuieşti viaţa.

Donează o picătură din viața ta pentru a schimba prezentul și oferi viitor altcuiva!

Nu fi nepăsător pentru că mâine, cineva drag ție, sau chiar tu, poate avea nevoie de sânge!

Numai împreună putem salva!