×
Meniu

Secție hematologie III

Victor Munteanu – șef secție Hematologie III

Colectivul secției Hematologie III

Secţia Hematologie III este amplasată la etajul  1, are  9 saloane cu un total de 34 de paturi.

Orarul de activitate: 08-00 -15-30.
Profilul secției

În cadrul secţiei se diagnostichează şi tratează, în principal, pacienţii adulţi cu hemopatii maligne (leucemii acute şi cronice, limfoproliferari maligne) dar şi pacienţi cu afecţiuni benigne ale sângelui cum ar fi anemiile, hemofiliile, trombocitopeniile imune, etc.

Toate spitalizările sunt coordonate prin (CCD) Centrul Consultativ Diagnostic cu programare.

*Sunt spitalizați toți pacienții asigurați și pacienții ce nu dețin polița de  asigurare prin achitări contra plată în casa  IMSP Institutul Oncologic.

Dotări:  ace pentru puncţii sternale, ace pentru biopsii osteo-medulare, ace pentru puncţii lombare în scop diagnostic şi terapeutic, injectomate pentru perfuzii intravenoase continue, acces la aparatul de ultrasonografie.

Oferta de servicii; manopere invazive în scop diagnostic: puncţii sternale, biopsii osteo-medulare, puncţii lombare – la pacientii spitalizați și în consult din CCD.

În Departamentul Hematologie este amplasată și Catedra de Hematologie a USMF ,,Nicolae Testemițanu”,  care este baza de învățăţământ de profil pentru studenţi şi rezidenţi.

Reeșind din faptul că la ora actuală progresele în înţelegerea mecanismelor patogenetice la fel ca şi în îmbunătăţirea rezultatelor terapiei în hemopatii implică un proces de adaptare continuă, pe plan global, suntem deschişi la orice fel de colaborare intra și interdisciplinară cu alte instituţii de profil din țară și străinătate.

În secţie activează:

Victor Munteanu – şeful secţiei, medic hematolog categorie superioară.

Aliona Monul – medic hematolog, categoria I

Sanda Buriuană – conferențiar universitar

Victor Tomacinschii – asistent universitar

Ludmila Gheban – asistentă medicală superioară

Olga Voitiuc – asistentă de proceduri

Telefon de contact post: 022 852 619.

Șef secție: 022 852 488.

NB! Este utilă informația – toate adresările de consult și programare la internare să se apeleze la CCD prin cele 3 cabinete:

  • Biroul nr.306, 022-852-145;
  • Biroul nr.313, 022-852-152;
  • Biroul hematologului nr. 315, telefon de contact: 022-852-153!