×
Meniu

Secție Hematologie IV

Igori Vinogradov – șef secție Hematologie IV
Colectivul secției Hematologie IV

Profilul secției

Profilul secției: diagnosticul și tratamentul hemoblastozelor și patologiilor hematologice benigne. Inducerea, consolidarea și menținerea remisiunii diferitor variante ale Leucemiilor acute și cronice, tratamentul după scheme contemporane de polichimioterapie  a limfoamelor Hodgkin și non-Hodgkin, diagnosticul contemporan și corecția diferitor forme de coagulopatii, tratamentul și diagnosticul stărilor critice de anemii de geneză diversă.

Scopul de bază al secției este atingerea nivelului cel mai înalt în asigurarea asistenței medicale înalt specializate a pacienților cu hemoblastoze.

Dotări: ace pentru puncţii sternale, ace pentru biopsii osteo-medulare, ace pentru puncţii lombare în scop diagnostic şi terapeutic, injectomate pentru perfuzii intravenoase continue, aparat pentru ultrasonografie.

Serviciile oferite populației: diagnosticarea ( prin manopere invazive: puncţii sternale, biopsii osteo-medulare, puncţii lombare – la pacienții spitalizați și în condiții de ambulator ) și tratamentul pacienților conform poliței de asigurare obligatorie medicală.  În cazuri de urgență medicală (indicații vitale), sunt spitalizați  toți pacienții cu hemoblastoze confirmate. Colaboratorii secției efectuează consultații intraspitalicești IMSP IMU, IMSP SCTO, IMSP INN Dr. Gherman, IMSP Institutul de Cardiologie.

Informație pentru pacienți: Adresarea primară a pacienților pentru consult specializat la hematolog se efectuează în cadrul  IMSP CCD (Centrul Consultativ Diagnostic) în 3 cabinete, de către medici oncologi hematologi, conform vizei de reședință , în baza biletului de trimitere de la medicul de familie, prezentând analize generale de sânge, efectuate recent și investigațiile care au fost făcute mai devreme. După  investigații, efectuate conform indicațiilor și stabilirea  diagnosticului de hemoblastoză, pacientul este spitalizat în secție (conform vizei de reședință ), unde îi este administrat tratamentul specific conform Standardelor Naționale și Instituționale.

În sediul  blocului Hematologic este amplasata și Disciplina de Hematologie a USMF ,,Nicolae Testemițanu,, baza de învătaţământ de profil pentru studenţi, rezidenţi și medici  lacursuri de perfecționare.

Luând în considerare progresul în diagnosticul și tratamentul hemopatiilor maligne și benigne, suntem deschiși pentru colaborare intra și interdisciplinară cu alte instituţii de profil din tară și străinătate.

Colectivul secției Hematologie IV: 

În secţie activează:

  • Igori Vinogradov – şef secţie, medic hematolog, categoria I
  • Galina Durbailova – medic hematolog, categoria superioară
  • Irina Ceban – medic hematolog, categoria I
  • Vasile Musteață – conferentiar universitar, doctor în științe medicale
  • Angela Babii – asistentă șefă, categoria superioară
  • Echipa de asistente medicale (de proceduri, de salon) și infermiere.

NB! Este utilă informația – toate adresările de consult și programare la internare să se apeleze la CCD prin cele 3 cabinete:

  • Biroul nr.306, 022-852-145;
  • Biroul nr.313, 022-852-152;
  • Biroul hematologului nr. 315, telefon de contact: 022-852-153!