×
Meniu

Finalizarea anului de studii în cadrul Centrului educațional pentru copii bolnavi de cancer

O atmosferă aparte astăzi, la ultimul sunet de clopoțel. Un pacient s-a  pornit la Liceu unde învăța, dar s-a simțit rău și s-a reinternat  aici – ultimul sunet a fost la Centrul educațional pentru copiii bolnavi de cancer, la Institutul Oncologic.

Emoții mari pentru pacienții-elevi, pentru mame, dar, mai, ales, pentru profesorii, care au avut grijă ca ei să fie în rând cu ceilalți copii. Sănătoși. E o diferență.

Astăzi, toată lumea a radiat de fericirea ultimului sunet de clopoțel. Pentru un copil sănătos – e vacantă! Pentru ei – continuarea tratamentului.

Pentru profesorii, ghidați de doamna Alexandra Zbîrnea, directoarea Instituției, nu este o zi obișnuită. S-au străduit să fie una specială, au îmbrăcat și uniforme deosebite cu însemnele  Centruuil educațional pentru copiii bolnavi de cancer, ca în această zi să nu fie în halatele albe, asemuite cu durerea, pe toată durata tratamentului.

Au venit și câțiva elevi din satul Cruglic, raionul Criuleni, împreună cu doamna profesoară de română și domnul preot.

Cuvăntul de felicitare a fost rostit de doamna Larisa Catrinici, director al IMSP Institutul Oncologic, care și-a adus aminte cu nostalgie de anii de școală și le-a urat pacienților, dar și părinților acestora multă sănătate și  puterea de a trece cu bine peste boală și suferință.

Doamna Alexandra Zbîrnea a încurajat pacienții-elevi să se însănătoșească și să vină la Centrul educational doar de dragul profesorilor și nu din necesitate. Tot la initiativa Dumneaei, pacienții-elevi au primit diplome  și medalii de încurajare.

Scriitorul francez  Gilbert Cesbron sunea că “Teologii ne construiesc autostrăzi pentru a merge la Dumnezeu. Dar unii creştini preferă drumul şcolarilor şi fiecare pe al său, chiar cu riscul de a se rătăci uneori”. Preferați DRUMUL IUBIRII, deoarece cancerul, în primul rând, este cucerit de IUBIRE.

La mulți ani tuturor elevilor și profesorilor Centrului educațional pentru copiii bolnavi de cancer!