×
Meniu

­čôóAtelier de instruire dedicat preg─âtirii ╚Öi r─âspunsului sistemului medical de urgen╚Ťe radiologice cu un num─âr mare de pacien╚Ťi

­čôú├Än perioada 26 – 27 iunie 2024, la Institutul Oncologic, a avut loc un important atelier de instruire dedicat preg─âtirii ╚Öi r─âspunsului sistemului medical de urgen╚Ťe radiologice cu un num─âr mare de pacien╚Ťi. Evenimentul a reunit speciali╚Öti din domeniul s─ân─ât─â╚Ťii pentru a ├«mbun─ât─â╚Ťi capacitatea de r─âspuns ├«n situa╚Ťii de urgen╚Ť─â.
­čö╣Atelierul a avut ca scop sporirea gradului de preg─âtire a medicilor speciali╚Öti implica╚Ťi ├«n ac╚Ťiunile de r─âspuns la situa╚Ťii de urgen╚Ťe ├«n s─ân─âtate public─â de etiologie chimic─â, biologic─â, radiologic─â ╚Öi nuclear─â (CBRN). Pe parcursul celor dou─â zile, participan╚Ťii au avut ocazia s─â participe la sesiuni interactive, exerci╚Ťii practice ╚Öi discu╚Ťii detaliate privind cele mai bune practici ╚Öi proceduri ├«n domeniu.
­čÄ» Obiectivele principale ale atelierului:
1. ├Ämbun─ât─â╚Ťirea abilit─â╚Ťilor medicilor ├«n gestionarea urgen╚Ťelor radiologice.
2. Cre╚Öterea gradului de cunoa╚Ötere a protocoalelor ╚Öi procedurilor specifice situa╚Ťiilor de urgen╚Ť─â CBRN.
3. Facilitarea schimbului de experien╚Ťe ╚Öi bune practici ├«ntre speciali╚Ötii din domeniu.
­čĆąAtelierul a fost orgaizat de c─âtre Agen╚Ťia Na╚Ťional─â pentru S─ân─âtate Public─â ╚Öi Institutul Oncologic cu suportul Biroului de Cooperare al Elve╚Ťiei ├«n Republica Moldova conform ordinului Ministerului S─ân─ât─â╚Ťii.
­čĹĆAcest atelier reprezint─â un pas important ├«n consolidarea capacit─â╚Ťilor sistemului medical din Republica Moldova pentru a face fa╚Ť─â cu succes provoc─ârilor actuale ╚Öi viitoare.