Secția de Oncologie Radiologică I funcționează din anii 1960 și în prezent dispune de 30 de paturi. Echipa medicală include următorii membri:
- Larisa Cotonet – șef de secție, medic radioterapeut de categorie superioară.
- Angela Aricu – medic radioterapeut de categorie superioară.
- Ludmila Damir – medic radioterapeut de categorie superioară.
- Alexandru Marandiuc – doctor în științe, colaborator științific superior.
- Valentina Tătaru – asistentă-șefă.
- Asistente medicale – Caraman Victor, Cotovici Elena, Dreagla Eudochia, Goncearuc Marina, Popa Natalia, Spancioc Ludmila.
- Bufetiere – Gratii Lidia, Ursu Mariana.
- Soră economistă – Paladi Tatiana.
- Infirmieră-îngrijitoare – Ermurache Alexandra.
În cadrul secției activează specialiști de înaltă performanță, care oferă consultații pacienților din secțiile de mamologie, oncologie cap/gât, oncologie medicală 2, hematologie 1, hematologie pediatrică și oncologie pediatrică.
Medicii din secție participă la Consiliile Multidisciplinare Oncologice, inclusiv cele dedicate tumorilor glandelor mamare, tumorilor cap/gât și tumorilor pulmonare. De asemenea, sunt implicați în elaborarea și actualizarea Protocoalelor Clinice Naționale („Cancerul glandei mamare”, „Cancerul cap/gât”) și a protocoalelor instituționale.
În cadrul secției se realizează tratamentul prin radiații folosind metode moderne de planificare cu tomografie computerizată (CT), care permit aplicarea radioterapiei conformaționale tridimensionale (3D). În cazul tumorilor cerebrale, imaginile CT sunt fuzionate cu cele RMN. Planificarea tratamentului se efectuează în sistemul Eclipse, cu prescrierea digitală a dozei.
Tratamentul prin radiații este efectuat cu ajutorul acceleratoarelor liniare CLINAC și VitalBeam. Pe acceleratorul VitalBeam, se utilizează zilnic tehnologia IGRT (Image-Guided Radiation Therapy) în timpul tratamentului.
Medicii participă regulat la conferințe naționale și internaționale, cursuri și workshop-uri de formare profesională.