Un alt scop binedeterminat este îmbunătățirea cunoștințelor furnizorilor de servicii medicale din toată țara cu privire la gestionarea durerii cronice conform prevederilor actuale în domeniu. Oferirea asistenței furnizorilor de servicii medicale pentru estimarea și utilizarea opioidelor.Scopul proiectului este determinat de sensibilizarea și creșterea cererii pentru managementul adecvat al durerii în îngrijiri paliative în Republica Moldova.
Categoriile de grupuri țintă identificate sunt:
- Echipele medicilor de familie la nivelul raionului;
- Oncologi/echipe de îngrijire paliativă la nivelul raionului;
- Farmaciștii;
- Coordonatori de asistență medicală la nivel local – spital cu paturi, centre de sanatate.
Participanții la proiect vor beneficia de:
- un ghid de buzunar privind tratamentul rațional al durerii în practica clinică;
- postere distribuite centrelor de sanatate /spitalelor care vor conține elemente de bază, aferente etapelor decisive în tratamentul durerii;
- postere informative destinate pacienților pentru a-i direcționa către medici atunci când se confruntă cu durerea.
În cadrul proiectului finanțat de către Fundația Soros, vor avea loc deplasări pentru sesiuni de informare în raion, oferite de specialiști în domeniul durerii și ingrijiirilor paliative în teritoriu pentru a acoperi raioanele Republicii Moldova. Oferirea de consultanță cu privire la prescrierea de opioide, administrarea, inclusiv trecerea de la un medicament la altul, gestionarea cazurilor clinice complicate și ameliorarea/controlarea durerii cronice cu reacție slabă.
Monitorizarea estimării și utilizării opioidelor înainte și după sesiunile de antrenament la nivelul raionului pentru a ajuta participanții de a elabora deprinderi de gestiune rațională a opioidelor.