×
Meniu

Institutul Oncologic, partener cu Universitatea de Medicină și farmacie „Iuliu Hațieganu” în dezvoltarea și implementarea proiectului D-CARE

Începând cu 01.07.2020, au pornit derularea activităților proiectului Developing, piloting and validating smart care models in Danube region for supporting social innovation, improving competences and entrepreneurship- D-CARE. 

Concomitent, a fost inițiată procedura în vederea semnării Acordului de parteneriat pentru implementarea proiectului D-CARE în cadrul Programul Transnațional al regiunilor Dunării. Obiectivul proiectului este de a crește competențele, de a dezvolta capacități și de a sprijini inovarea socială în regiunile Dunării prin stabilirea unei rețele de cooperare transnațională în 9 Regiuni ale Dunării.

Scopul acestui proiect este de a facilita crearea, validarea și desfășurarea serviciilor de îngrijire inteligentă care vor consolida și integra sistemele regionale de asistență socială și de sănătate, în vederea îmbunătățirii competențelor și generare de  modele inovatoare de îngrijire socială și de sănătate.

Obiectivul proiectului este de a crește competențele, de a dezvolta capacități și de a sprijini inovarea socială în regiunea Dunării, prin crearea unei rețele de cooperare transnațională în 8 regiuni ale Dunării.

Proiectul D-CARE propune o serie de activități pentru stabilirea serviciilor de îngrijire inteligentă ca soluție pentru a face față provocărilor la nivel transnațional, politic și practic.

Acțiunea proiectului se concentrează pe trei piloni principali:

1) Proiectarea

Medii de învățare inovatoare bazate în rețea, capabile să creeze instrumente de învățare, conținut și programe de formare care să îmbunătățească abilitățile existente și să dezvolte noi abilități necesare;

2) Implementarea de piloți de îngrijire inteligentă în 5 regiuni pentru dezvoltarea, testarea și validarea modelelor de îngrijire inteligentă;

3) Crearea unui Centrul de politici de învățare pentru instrumente de bună practică și proiectare a politicilor de îngrijire inteligentă.

Rezultatul principal: Îmbunătățire accesul vârstnicilor la serviciile sociale și de asistență medicală solicitate prin dezvoltarea și implementarea de modele / servicii inovatoare de îngrijire inteligentă.